Wordt vindbaar voor uw klanten met goede SEO voor Lightspeed eCommmerce webshop

U heeft uw webshop helemaal gevuld met producten, alle categorieën staan er goed bij en het design ziet er strak uit, maar dan bent u er nog niet. U moet ook nog al uw klanten bereiken. Voor Lightspeed SEO bent u bij Node Development aan het juiste adres.

SEO Lightspeed webshop eCom

Lightspeed eCommerce webshop SEO

Een webshop invullen met producten categorieën en een juiste design uitkiezen is één kant van het verhaal, maar om ook klanten te bereiken is het belang van SEO onvermijdelijk zoals Lightspeed dat zelf aangeeft. Het doel is om de webshop zo te in te richten met de juiste SEO technieken om zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google terecht te komen. Allerlei factoren zoals de laadsnelheid, juiste linking zonder fouten, geen technische fouten en aantrekkelijke conversie gerichte teksten met de juiste zoekwoorden spelen hierbij een rol. Overigens kunnen deze verbeteringen ook het gebruikersgemak voor bezoekende klanten verbeteren en niet alleen hoger scoren bij Google bewerkstelligen. Of u nou net begint of al een aantal jaren een webshop uitbaat, wij kunnen makkelijk instappen en u helpen uw doelen te bereiken. Dit kan ook in samenwerking met andere partijen waar al mee samengewerkt wordt. In eerste instantie zullen wij via een kennismakingsgesprek in kaart brengen wat er precies moet gebeuren en wat de mogelijkheden zijn. Dit is ook van belang om het bedrijf te leren kennen en zo de markt waarin geopereerd wordt. Elke branche en elke doelgroep is iets anders. Zo kunnen wij specifiek voor u een actieplan opzetten.

Technisch gerelateerde optimalisaties

Ahrefs en SEMrush zijn tools die alle pagina’s op uw webshop crawlen en een analyse maken van de SEO-conditie. Zo kunnen we in kaart brengen wat er fout gaat en alle problemen oplossen. Denk aan zaken zoals:

 • Links naar pagina’s die 404 en 301 redirects teruggeven (laadtijden gaan achteruit)
 • Gemixte HTTP en HTTPS content
 • Orphan pagina’s (pagina’s die door geen één enkele andere pagina wordt gelinkt)
 • Geen meta titel of descriptie of te lang en/of te kort
 • Pagina’s zonder H1 tag of juiste meerdere
 • Pagina’s zonder Open Graph tags
 • Te grote afbeeldingen (laadtijden gaan achteruit)
 • Afbeeldingen zonder alt attribuut
 • Te grote of te kleine pagina’s
 • Foute HTML, CSS en/of JavaScript
 • Gemixte HTTP en HTTPS content

Door al deze problemen op te lossen zal de gezondheid van uw Lightspeed eCommerce webshop er op vooruit gaan. Niet alleen zal er een hogere SEO score behaald worden ook het gebruikersgemak voor bezoekers zal er op vooruit gaan. De website laadt sneller, wordt beter geïnterpreteerd door bots van Google, Facebook, Twitter, etc, en het is niet meer mogelijk om op doodlopende pagina’s die 404 teruggeven, uit te komen. De SEO score gaat erop vooruit en de webshop komt hoger te staan in Google zoekresultaten waardoor uw meer bezoekers trekt en daarmee uw winst verhoogt.

(Indien u al zelf begonnen bent uw webshop te verbeteren met deze tools en u er niet uitkomt, kunnen wij zeker aanhaken en helpen waar het mis gaat.)

Laadsnelheid

Een snelladende website is niet alleen makkelijk in gebruik voor uw bezoekers ook Google en andere zoekmachines letten hier op. Lightspeed webshops die snel laden krijgen een hogere score dan hun langzamere concurrenten. Allerlei factoren hebben invloed op de snelheid.

Zo moeten afbeeldingen op de juiste manier gecomprimeerd en geschaald worden. Het is uiterst zonde om een logo in te laden van 1500×1500 pixels die dan vervolgens wordt verkleind naar 150×150. Doorgaans is de regel dat productafbeeldingen 1000×1000 pixels groot moeten zijn. Dit met de hand één voor één controleren en indien nodig aanpassen is veel werk wat wij uit handen kunnen nemen.

Ook redirects naar andere URL’s vertragen onnodig een website. Door de juiste URL’s te gebruiken worden bronnen sneller ingeladen. Wederom alle URL’s handmatig controleren en indien nodig vervangen, vergt erg veel tijd wat wij u kunnen besparen.

De pagina’s door die door Google gecrawld worden, worden getest op hun snelheid door middel van hun tool genaamd PageSpeed Insights.

Foutloze linking

Een webshop moet u voorstellen als één groot web van pagina’s met URL’s die aan elkaar gelinkt zijn. Hoe groter en beter dit netwerk hoe hoger de SEO score en daarmee uw positie in Google. Vanaf elke pagina’s moet een bezoeker makkelijk terecht kunnen bij andere pagina’s die relevant zijn. Dit kan zowel intern op de webshop zelf of extern bij andere websites.

Het kan echter voorkomen dat deze URL’s niet correct zijn. Denk aan de bekende 404 error, maar ook redirects, zoals 301 of 302 zijn in principe niet gewenst. URL’s die 404 teruggeven worden als fout aangemerkt en beïnvloeden de SEO score negatief en wordt door Google afgestraft. Hoewel redirects minder slecht zijn, zorgt dit er wel voor dat pagina’s minder snel laden. In beide gevallen, los van de positie in Google, wordt de ervaring voor een potentiële klant er minder op. En bij redirects kunt u er ook niet vanuit gaan dat de uiteindelijke pagina daadwerkelijk correct is.

Met een grote webshop wordt al snel het overzicht van al deze links minder. Een jaar geleden heeft u in een tekst een paar links naar verschillende producten geplaatst, maar in de tussentijd kan het zo zijn dat deze links zijn veranderd. Vind al deze foute URL’s maar eens terug. Soms probeert Lightspeed automatisch een redirect in te stellen voor een foute URL, maar dat betekent niet dat deze automatisch gegenereerde redirect ook meteen correct is.

Met onze tools kunnen wij deze foute URL’s opsporen en vervangen met de juiste. Ook kunnen we het netwerk binnen een webshop verbeteren door overal verspreid in de webshop ervoor te zorgen dat alle pagina’s goed met elkaar gelinkt door URL’s toe te voegen aan de teksten.

Meta titels en meta descriptie

De zogenaamde meta tags geven een korte beschrijving van een gegeven pagina door middel van een titel en korte beschrijving. Deze tags worden als HTML toegevoegd en zien niet te zien door de bezoekers aan de frontend van de website. Google (en ook andere zoekmachines) gebruiken deze tags om een idee te krijgen van de inhoud van een pagina. Deze informatie kan vervolgens gebruikt worden om een snippet te generen die wordt getoond in de zoekresultaten.

Het is dus van belang dat de meta titel en meta descriptie met zorg geschreven zijn en toegevoegd worden aan niet alleen de informatieve pagina’s maar ook alle producten. Ook mogen deze niet duplicaat zijn. Alles overal copy pasten is dus niet de bedoeling. Daarnaast mag de titel en/of beschrijving niet te lang of te kort zijn. Door conversiegerichte SEO teksten te laten schrijven door onze eigen inhouse tekstschrijvers en de juiste zoekwoorden op te nemen kan de pagina hoger in de zoekresultaten verschijnen en worden meer bezoekers aangetrokken.

Hoewel het mogelijk is om handmatig één voor één deze tags toe te voegen aan producten kan het het al snel een onoverzienbare hoeveelheid werk worden. Al helemaal als u een paar 1000 producten heeft. Met onze tools kunnen we niet alleen makkelijk in bulk deze toevoegen of aanpassen, maar ook een analyse uitvoeren op alle producten om in kaart te brengen waar deze nog toegevoegd moet worden en indien ze al toegevoegd zijn of ze wel aan de eisen voldoen.

Conversie gerichte teksten en zoekwoorden

www.dejuistevertaler.nl

Socials

Bevalt het wat u ziet?

Als uw een vrijblijvende offerte aanvraagt, zullen wij eerst een inventarisatie maken van de situatie. Of u nou helemaal van voren af aan moet beginnen of al een deel gedaan heeft, wij kunnen makkelijk instappen. Ook in samenwerking met andere partijen waar u al in zee mee bent, behoort tot de mogelijkheden. Voor vragen neem contact met ons op.